Vervaet Verhuis koopt de K3 zoekt K3 Berenjurk van Josje t.v.v. Rode Neuzen Dag

Door Kurt Van Synghel op 09 feb 2016

De Berenjurk waarmee Josje tijdens de halve-finale van K3 zoekt K3 de VTM-kijker knuffelde, verhuist binnenkort van schouders. Vervaet Verhuis, gespecialiseerd in de verhuizing van labo’s en ziekenhuisafdelingen, kocht de Moschino-creatie voor 1.400,00 euro ten voordele van de goeddoelactie Rode Neuzen Dag.

Meer nog dan de iconische regenboogjurkjes van de nieuwe K3-meisjes, was de Berenjurk die Josje tijdens de halve-finale van K3 zoekt K3 droeg onderwerp van gesprek. De jurk van het Italiaanse modehuis Moschino werd ontworpen door Jeremy Scott en is het enige exemplaar in België. De kraag van de little black dress is rondom versierd met pluche beertjes. De knuffels dragen een t-shirt met het opschrift: “This is not a Moschino toy”.

De spierballen én het hart

“Toen ik tijdens de live-uitzending hoorde dat de jurk zou geveild worden ten voordele van Rode Neuzen Dag wou ik meteen een bod doen”, zegt bestuurder Kurt Van Synghel van Vervaet Verhuis. “We zijn de vaste verhuispartner van heel wat ziekenhuizen en labo’s in Vlaanderen en komen op die manier geregeld in contact met mensen die hun hoop stellen op de kennis en de expertise van wetenschappers, artsen en verplegers. Door geregeld goededoelacties te ondersteunen, willen we tonen dat we niet enkel spierballen hebben waarmee we apparaten en meubilair verhuizen maar ook een hart, en in dit geval een rode neus, voor wat er in de zorgsector omgaat.

In goed gezelschap

De jurk zal voorlopig de show stelen in de inkomhal van Vevaet Verhuis in Aalter. “De beertjes zijn daar in goed gezelschap van gesigneerde wedstrijdballen en shirts van voetbal- en basketspelers. De kans bestaat echter dat hij ooit nog wel eens opduikt bij een gelegenheid met een hoog knuffelgehalte.”