Vervaet Verhuis is ook gespecialiseerd in kantoorverhuis van politiediensten

Door Kurt Van Synghel op 22 mei 2017

Sinds de hervorming van de politie in 2001, toen de politiezones gevormd werden, zijn politiediensten steeds beter gaan samenwerken. Als gevolg daarvan beslisten steeds meer politiediensten om verschillende kantoren te centraliseren. Vervaet Verhuis heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het verhuizen van politiediensten. De afgelopen 2 maanden bijvoorbeeld, hielpen we 3 politiekantoren met hun verhuis: Lochristi, Meulebeke en Menen.

Beschikbaar blijven voor de burger

Een politiekantoor moet natuurlijk operationeel blijven, de deuren zomaar sluiten hoort niet tot de mogelijkheden. Een goede voorbereiding en een draaiboek zijn daarom essentieel.

Patrick Van De Voorde, commissaris van politie Lochristi, beaamt het belang van een goede voorbereiding: “Onze mensen moeten zo veel mogelijk operationeel blijven. En uit veiligheidsoverwegingen blijft er altijd iemand op het oude kantoor en het nieuwe kantoor. Vervaet Verhuis kwam vooraf bij ons langs om onze kantoren te inspecteren en te bepalen welk materiaal nodig was. Dat was perfect geregeld.”

Commissaris van politie Meulebeke, Herwig Catteeuw, treedt zijn collega bij: “Een goede voorbereiding is het halve werk. Vervaet Verhuis leverde ruim op tijd bakken en dozen zodat wij konden beginnen met inpakken. Ze hielpen ons ook met een draaiboek, zodat wij ons werk konden blijven doen.”

Gespecialiseerd materiaal voor wapenkluizen en gevoelige dossiers

Archieven en dossiers worden altijd met de grootste discretie behandeld. Maar het spreekt voor zich dat politiedossiers en kluizen geen seconde uit het aandachtsveld van de politie mogen verdwijnen.

Commissaris van politie Menen, Thierry Vanderoost, beschrijft de veiligheidsvoorzorgen tijdens de verhuis: “We pakten alles in in gespecialiseerde bakken en dozen. Daarna wikkelden we die dozen in met plasticfolie. We hielden die dozen en bakken ook voortdurend in het oog. Niet dat we hen niet vertrouwden – in 2012 voerde Vervaet Verhuis al eens een verhuis voor ons uit – maar we mogen geen enkel risico nemen.”

Herwig Catteeuw (politie Meulebeke): “De blauwe bakken waren ideaal voor onze dossiers. Elk schap van onze dossierkasten kwam overeen met 1 bak. De verhuizers maakten onze kluizen relatief snel los en verhuisden ze met speciale tilkarretjes. Ik kan je verzekeren: dat is niet eenvoudig. Daaraan zag je dat het ervaren professionals zijn.”

Rekken monteren en afsluiten met ... eclairs

Onze verhuizers worden uitvoerig gebrieft zodat de verhuis volgens plan verloopt. Maar als iets onverwacht de planning in de war stuurt, zijn ze voldoende getraind om daarmee om te gaan. Bovendien reikt hun takenpakket veel verder dan dozen sjouwen.

Thierry Vanderoost (politie Menen): “Een pluim aan alle verhuizers. Ze vormen niet alleen een zeer gedreven ploeg, ze gaan ook heel voorzichtig te werk. Ze demonteerden al onze dossierrekken en staken die terug in elkaar op de nieuw locatie. En ondanks veel nauwe gangen – het nieuwe kantoor is eigenlijk een gerenoveerde kazerne – was er geen schade.”

Herwig Catteeuw (politie Meulebeke): “Onze lift was helaas in onbruik geraakt tijdens de verhuis. Dat bemoeilijkte natuurlijk het werk van de verhuizers. Ze hebben alles gedaan zonder lift. Als bedanking hebben we de verhuizers op eclairs getrakteerd!”

Lees meer over de verhuis in Lochristi via Het Nieuwsblad (met foto's)