Hoe we met een flinke dosis creativiteit een hightech scherm van meer dan 8 m2 verhuisden

Door Kurt Van Synghel op 24 jan 2018

Ook na het uitvoeren van grote verhuisprojecten, staan we paraat voor onze klanten om een snelle klus uit te voeren. Omdat we korte communicatielijnen onderhouden, kunnen we heel snel op de bal spelen. Bovendien hoeft de klant niet opnieuw de hele briefing te geven, we weten wat we van elkaar verwachten.

Toen een wereldleider op vlak van audiovisuele technologie ons belde voor een extra verhuisklus, dan wisten we bijvoorbeeld meteen dat we ons mochten verwachten aan heel delicate spitstechnologie.

Die ene keer keken we toch onze ogen uit …

Een beetje zoals The A-Team

Een scherm van 3,5 meter op 2,5 meter, dat paste niet rechtopstaand in onze verhuiswagen. En niet zomaar een scherm: het bestond uit 9 kleinere componenten die perfect op elkaar afgestemd zijn. Daarom konden we het scherm niet zomaar demonteren en later heropbouwen.

We stonden voor een grote uitdaging. Het scherm kantelen hield grote risico's in. Maar onze verhuizers zouden niet bij Vervaet Verhuis werken als ze niet meteen op zoek gingen naar een geschikte oplossing. We bedachten een plan en een inventieve constructie. Zoals ook The A-Team dat zou doen.

We maakten een rolkar die het scherm veilig ondersteunde:

  • We schetsten de afmetingen en berekenden een veilige hellingsgraad
  • We pasten de kar aan door buizen te zagen, te lassen en te monteren
  • Veilige verpakking beschermde het scherm tegen schade
  • Het scherm stond daardoor veilig en gekanteld in de kar
  • Zo paste het scherm perfect in de verhuiswagen

U ziet, onze verhuizers hebben veel meer te bieden dan spierballen. Deze keer kwam er zelfs hogere wiskunde aan te pas. Met onderstaand plan slaagden we erin om het scherm veilig in de verhuiswagen te krijgen: