Hoe kan Vervaet Verhuis u helpen bij tijdelijke meubel- of archiefbewaring?

Door Kurt Van Synghel op 16 jan 2020

Vervaet Verhuis is sterk in verhuizen. En dan denkt u spontaan aan het transporteren van materiaal van punt A naar punt B: omdat het labo in een nieuw gebouw wordt ondergebracht, het goederenmagazijn naar een ruimere locatie kan of omdat de nieuwbouw van de bibliotheek eindelijk klaar is. Soms ligt punt B echter gewoon in ons eigen Vervaet Verhuis-magazijn. Bedrijven zien het als de centrale (tijdelijke) oplossing voor hun meubilair en archieven.

Toen we in 2015 over de plannen voor ons nieuwe magazijn nadachten, vermoedden we wel dat onze bedrijfsklanten de voordelen zouden inzien van onze centrale ligging aan de E40 in Aalter. Vandaar dat we de oppervlakte wat ruimer planden dan noodzakelijk was voor onze eigen noden. Een groot deel staat sindsdien ter beschikking van bedrijven die een stockageruimte nodig hebben. Ons magazijn is verwarmd en kan goederen bijgevolg in optimale omstandigheden bewaren. Dat kan handig zijn voor bedrijven die bijvoorbeeld een onderkomen zoeken voor hun analoog archief.

Twee voorbeelden van bedrijven die een oplossing vinden in ons magazijn.

1. Archiefruimte

Bouw- of wegenisfirma’s produceren tijdens de constructieperiode in de werfketen nogal wat documenten die rechtstreeks met het project te maken hebben. Een aantal bedrijven gebruikt ons magazijn om na de oplevering van een werf het meubilair in te stockeren tot de volgende werf ingericht wordt. Ook het archief verhuist dan mee en blijft bij ons opgeslagen.

2. Meubilair

Voor een dienstenonderneming die in heel het land een kantorennetwerk heeft uitgebouwd, dient het magazijn van Vervaet Verhuis als bufferopslag voor meubilair. Van elk meubel zijn er bij ons voortdurend een tiental stuks aanwezig. Als er in een kantoor een nieuwe medewerker aan de slag gaat, dan hoeft hij of zij geen 6 tot 8 weken te wachten tot de leverancier nieuwe meubels levert. Wij zorgen ervoor dat het personeelslid meteen een bureaustoel, een kast en een desk ter beschikking heeft. Sluit een filiaal, dan slaan we het meubilair op tot het elders weer van pas kan komen.

Via de loskade kunnen goederen gemakkelijk gelost en geladen worden. De opslag gebeurt in containers en op laadkarren die aangepast zijn aan de aard van de goederen, zodat ze veilig bewaard kunnen worden op een minimum aan ruimte. Wat er in het magazijn aankomt wordt nauwkeurig geïnventariseerd. Camera’s zorgen ervoor dat de goederen altijd bewaakt worden.

Bent u ook op zoek naar een bufferopslag? Aarzel dan niet om Vervaet Verhuis te contacteren.