Gent Hawks kroont zich tot basketbalkampioen in Top Division Men 1

Door Kurt Van Synghel op 15 mei 2017

Als shirtsponsor van basketbalclub Gent Hawks, schreven we aan het begin van dit seizoen nog dat de doelstelling voor dit seizoen een deelname aan de playoffs was. Een dikke 8 maanden later hebben we die doelstelling meer dan overtroffen. 

Gent Hawks is kampioen in tweede nationale! Voor het eerst in 10 jaar tijd pakken de Gent Hawks nog eens een trofee. En dat doet deugd.

Zaakvoerder van shirtsponsor Vervaet Verhuis Kurt Van Synghel looft de mentaliteit van het team: “We hadden overduidelijk de sterkste ploeg dit seizoen. Sterke persoonlijkheden die allemaal samen vochten voor het hoogste doel. Ik heb genoten van het begin tot het eind van het seizoen en ben trots dat we met Vervaet Verhuis ons steentje konden bijdragen.”

Een dominant seizoen eindigt met een spannend slotakkoord in Waregem

Deze titel hebben we niet gestolen. Gent Hawks stond van het begin tot het einde van het seizoen aan kop van de rangschikking en ook in de playoffs waren we het sterkste team.

Het kampioenschap werd volgens het ‘best-of-three-principe’ betwist tegen Bent Schoenen Waregem. Na een overwinning in thuishaven Tolhuis, volstond een overwinning in het hol van de leeuw om de titel te pakken.

Bent Boys Waregem verkocht zijn vel duur. Met minder dan 4 minuten op de klok stonden de bordjes nog gelijk. Gent Hawks maakte het verschil in moneytime en voorkwam zo een derde wedstrijd.

Volgend seizoen met nog meer supporters

Toen we besloten ons te engageren als shirtsponsor, 5 jaar geleden, was het onze droom om voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een trofee te pakken. Het is ongelofelijk dat we ons vandaag kampioen van Top Division Men 1 mogen noemen.  

Kurt Van Synghel hoopt dat dit succes slechts het begin is: “Bedankt aan alle spelers, de coach en de supporters die ons altijd bleven steunen. Hopelijk vinden volgend jaar meer supporters de weg naar onze wedstrijden zodat het Tolhuis nog meer een onneembare vesting wordt en we kunnen beginnen dromen van promotie.”

Bekijk het verslag van de wedstrijd (Via AVS)

Herbeleef ons titelfeest: