Een dag in het spoor van Jean, verhuizer en ploegleider bij Vervaet Verhuis

Door Kurt Van Synghel op 24 okt 2016

Jean werkt bijna 25 jaar bij ons. Een indrukwekkende staat van dienst die zijn rol als ploegleider meer dan rechtvaardigt. Jean zorgt ervoor dat iedereen goed weet wat er van hen verwacht wordt: “Ik coördineer de veiligheid en de aanpak van elke verhuis, zodat er verantwoordelijk en efficiënt gewerkt wordt.”

Jean neemt ons een dagje mee naar Deloitte in Kortrijk, waar zijn team instond voor een interne kantoorverhuizing.

Bekijk Jeans fotodagboek:

’s Morgens vroeg: ontbijten en scheren ...

“Ik vind het belangrijk dat we er verzorgd uitzien als we bij klanten komen. Tijdens een kantoorverhuizing ben ik mij ervan bewust dat we op het werkterrein van andere mensen terechtkomen. Daarom waak ik erover dat we dat met veel respect doen. Als er mensen aan het werk zijn in onze buurt, gaan we bijvoorbeeld geen radio in de gang zetten die voor geluidsoverlast zorgt. En aangezien ik de communicatie met de klant verzorg, hecht ik ook belang aan een net voorkomen.”

Allemaal samen een koffietje drinken

“Een pauze zorgt ervoor dat we fris blijven. We doen dat in team, ongeacht we met 4 of met 20 aan het werk zijn. Die momenten zijn belangrijk voor het teamgevoel. We praten dan wat bij. Zo vermijden we dat iedereen gespreid pauzeert en kunnen we altijd rekenen op het voltallige team. We proberen ook de klant daarbij te betrekken, zodat ze kunnen kennismaken met ons team.”

Afwisseling maakt verhuizen leuk

“Elke werkdag bij Vervaet Verhuis vliegt voorbij omdat wij een divers takenpakket hebben. Tijdens de kantoorverhuizing bij Deloitte moesten we bijvoorbeeld inpakken, uitpakken van dossiers, meubelen monteren, de verhuislift hanteren, enzovoort. Ik houd rekening met de voorkeuren en specialiteiten van elke werknemer maar geef ook iedereen de kans om iets nieuws te proberen. Dat is volgens mij het geheim om iedereen gelukkig te houden. Wie bij ons begint, wil hier altijd blijven werken.”

Teamgevoel is er ook buiten de werkuren

“Soms gebeurt het dat we wat moeten overwerken om een deadline te behalen. Dat hoort erbij. Dan rijd ik achter frietjes of pizza voor het hele team. En als we op tijd thuis zijn gaan we soms fietsen met het ‘Vervaet Verhuis Cycling Team’. Een vijftal werknemers – waaronder 1 van de zaakvoerders – draagt ook op de koersfiets de kleuren van Vervaet Verhuis. Onze wielerclub wordt namelijk gesponsord door het werk.”

Ook op zoek naar een afwisselende job?

Zoals Jean vertelt, vind je bij ons een divers takenpakket, veel verantwoordelijkheid en een aanstekelijke teamgeest.

Bekijk onze vacatures