Een dag in het spoor van Sven, verhuizer bij Vervaet Verhuis

Door Kurt Van Synghel op 14 nov 2017

Elke werkdag bij Vervaet Verhuis brengt iets nieuws. Elke klus, elke klant of elk gebouw vereist een specifieke aanpak. In ons kantoor in Aalter zorgen we voor een draaiboek na een uitgebreide voorbereiding, maar uiteindelijk zijn het de verhuizers zelf die met hun ervaring en expertise het verschil maken.

We vroegen aan onze verhuizer Sven om een dagboekje bij te houden tijdens een verhuizing. 

Zondag, 9u: Sms’je met de verhuisplanning

Tijdens het weekend wacht ik op de planning voor de komende week. Onze verhuiscoördinator, Hendrik, stuurt de dagplanning ten laatste de dag op voorhand door. Zondagmorgen krijg ik een sms van Hendrik: “Kan je morgen om 7 uur op kantoor zijn?” Dat valt mee, ik ben al vroeger aan een verhuis begonnen.

Om halfelf ga ik slapen om fris aan de werkdag te kunnen beginnen.

Maandag, 5u45: Koffie om de motor op gang te krijgen

Het eerste wat ik doe als de wekker afgaat: een stevige koffie zetten die mij wakker schudt. Zonder een stevige portie cafeĂŻne heb ik last van een ochtendhumeur. Het is dus in ieders voordeel. Na een verkwikkend bezoek aan de badkamer ben ik er klaar voor, en vertrek ik naar het hoofdkwartier van Vervaet Verhuis, in Aalter.

6u45: Altijd een kwartiertje te vroeg

Om me mentaal voor te bereiden, probeer ik altijd ruim een kwartier voor de briefing op het werk te zijn. Dat lukt me. Ik drink nog een koffietje terwijl de collega’s een voor een aankomen. We weten nooit 100% zeker op voorhand hoe het team er die dag zal uitzien. Ik ben benieuwd.

7u: Briefing

Stipt om 7 uur verzamelen we in het gezamenlijke lokaal. Hendrik geeft meer uitleg. We blijven vandaag in de buurt: Brugge. Als je om 7 uur op kantoor verwacht wordt, weet je eigenlijk al dat je niet naar de andere kant van België zal moeten rijden.

Ons team bestaat uit 4 man. We moeten de kantoren van de dienst gebouwen van Stad Brugge verhuizen. We krijgen daar 2 dagen tijd voor. Een routineklus? Zo lijkt het op papier, maar dat is het nooit.

7u45: Aankomst bij de klant en rondleiding

We melden ons bij de verantwoordelijke van het bedrijf en krijgen een rondleiding. Het is belangrijk om meteen een goed contact te hebben met de klant. De briefing helpt ons daarmee. We zijn al goed op de hoogte, dat zorgt altijd voor geruststelling bij de klant. Zij hebben vaak stress. Voor hen is het iets nieuws, voor ons is het onze job.

8u15: Handen uit de mouwen

Deze verhuis valt niet te onderschatten. Niet alleen het volume is groot, we moeten de stoelen, bureaumeubelen en grote kasten via de trap naar een andere verdieping brengen. Iedereen die al eens een kast via een trap verhuisde, weet dat samenwerking essentieel is. Als collega’s werken we vaak samen. We weten perfect wat we moeten doen en hebben aan een half woord genoeg. Al blijft het natuurlijk een serieuze inspanning.

10u: Eventjes pauzeren

Pauze is belangrijk. We komen eventjes op adem en bespreken de volgende stappen met een koffietje. Zo blazen we onze motor niet te snel op en blijven we fris. Na enkele minuten gaan we weer aan de slag.

11u: Concentratie en tempo

Tegen het eind van de voormiddag zijn we op kruissnelheid gekomen. We hebben nog geen last van vermoeidheid en zijn ondertussen goed opgewarmd. Nu schiet de verhuis goed op. De kantoorruimte ziet er steeds leger uit. Ook de klant komt eens kijken en ziet dat het snel vooruit gaat.

12u: Energie tanken tijdens het eten

Tegen de middag zijn we al goed gevorderd. We nemen een halfuurtje pauze om te eten. Dat is nodig, want onze benen beginnen vermoeid te raken. “Toch een zwaar verhuisje, he?”, werpt een collega op. Dat is het inderdaad, maar daar laten we ons niet door afschrikken.

16u: Een extra opdrachtje op vraag van de klant

Tegen 16 uur komt de klant nog eens overleggen. "Ik zie dat het goed vooruit gaat. Zien jullie het ook zitten om nog een extra kast te demonteren en terug in elkaar te steken op de andere verdieping?"

We staan altijd open voor verzoekjes. Als dat in de planning past, tenminste. We bestuderen de kast en koppelen terug naar de coördinator op kantoor. We zien geen problemen. Morgen beginnen we met de kast, daarna hebben we nog genoeg tijd om de rest te verhuizen.

17u: Einde van de eerste verhuisdag

Tegen 17 uur hebben we serieuze vorderingen gemaakt. Morgen is er nog een verhuisdag, en dan kunnen we de rondleiding overslaan. Toch proberen we vandaag nog zo veel mogelijk werk te verzetten zodat we morgen de finish halen tegen de afgesproken deadline. We doen door tot de benen en armen aangeven dat het genoeg is. Overbelasting is met het oog op morgen geen goed idee. Als professionele verhuizer leer je je limieten kennen en doseren.

17u45: Debriefing

Werkdagen eindigen altijd met een debriefing. We vertellen Hendrik hoe het verlopen is en hoever we staan. Alles verliep volgens schema, morgen kunnen we met hetzelfde team de verhuizing afwerken.

18u40: Douchen, eten, rusten

Tussen 2 verhuisdagen in, verspil ik thuis niet te veel energie meer. Ik neem een uitgebreide douche en eet. Daarna beland ik al snel in de zetel voor de televisie. Als verhuizer moet je jezelf verzorgen, net als een topsporter. ;)

Ontdek 5 redenen om bij Vervaet Verhuis aan de slag te gaan

Misschien word jij wel onze nieuwe verhuizer …

Lees meer