5 redenen om een beroep te doen op een professionele verhuisfirma voor uw bedrijfsverhuizing

Door Kurt Van Synghel op 29 dec 2016

Verhuizen kunt u zelf. Dat klopt. Maar tegen welke prijs?

Uw bedrijf of werknemers hebben hoogstwaarschijnlijk geen ervaring met het verhuizen van kantoren, laboā€™s, archieven of magazijnen. Een bedrijfsverhuizing verschilt dan ook sterk van een privĆ©verhuizing. Het te verhuizen materiaal verschilt, het verhuisvolume is veel groter en de timing moet kost wat kost nageleefd worden. Met een professionele verhuisfirma laat u niets aan het toeval over.

Uw bedrijfsverhuizing met een verhuisfirma is vaak goedkoper dan het zelf doen

De grootste kosten van een bedrijfsverhuizing zijn niet de manuren of de huur van verhuismateriaal. U verliest vooral veel geld als uw bedrijf en werknemers door de verhuis niet voort kunnen werken.

Door een professionele verhuisfirma in te schakelen, functioneert uw bedrijf zoals het hoort:

  • U hoeft geen werknemers in te schakelen voor de eigenlijke verhuizing
  • De verhuizing kan in het weekend of tijdens een vakantieperiode plaatsvinden
  • De timing wordt gerespecteerd omdat we als verhuisfirma veel ervaring hebben met het inschatten van het verhuisvolume en voldoende marge inbouwen

Een verhuisfirma stelt een ervaren verhuiscoƶrdinator tot uw beschikking

Een vlotte bedrijfsverhuizing begint met een nauwkeurige voorbereiding. Onze verhuiscoƶrdinator komt bij u langs om afspraken te maken. Daarna stelt hij een draaiboek op waarin alles beschreven staat. Zowel u, uw werknemers als onze verhuismedewerkers weten wat hen te doen staat en kunnen op elk moment op dat draaiboek terugvallen.

De verhuiscoƶrdinator is ook uw aanspreekpunt. Ook na de kantooruren kan u de verhuiscoƶrdinator telefonisch bereiken om bepaalde zaken bij te sturen of even te overleggen.

Een verhuisfirma beschikt over gespecialiseerd verhuismateriaal

Voor elk soort bedrijf of elke bedrijfsafdeling beschikken we als verhuisfirma over gespecialiseerd verhuismateriaal. Dat verhuismateriaal zorgt er niet alleen voor dat uw materiaal veilig getransporteerd wordt, maar ook dat dat sneller gebeurt en uw materiaal meteen op de juiste plaats staat.

  • Gespecialiseerde verpakking voor breekbaar labomateriaal of andere fragiele instrumenten
  • Meterbakken om archieven en dossiers in de juiste rangschikking te verhuizen
  • Dankzij rolcontainers blijft uw magazijn tijdens de hele verhuizing bereikbaar voor uw magazijnmedewerkers
  • Labels en stickers geven aan waar elke doos of bak moet staan op de nieuwe locatie

Een verhuisfirma beschikt over gespecialiseerde verhuismedewerkers (en monteurs)

Verhuizen is veel meer dan heffen, sleuren en sjouwen. Onze professionele verhuizers beschikken over praktisch inzicht en ervaring om de meest uitdagende verhuisopdrachten tot een goed einde te brengen.

Dankzij vele interne opleidingen werken ze veilig en efficiƫnt met de verhuislift en (de)monteren ze rekken in no-time. Hun job zit er ook zelden op eenmaal de verhuisdozen en het verpakte materiaal op de nieuwe plek staat. Onze verhuismedewerkers zetten bijvoorbeeld alles klaar zodat de IT-dienst kan beginnen met de installatie van servers, computers en telefoons. En voordat hun job erop zit, wordt er nog even gestofzuigd of geveegd.

Een verhuisfirma heeft een oplossing voor al uw overbodig materiaal

Wil of kan u niet alles verhuizen? We zorgen ervoor dat het overtollig materiaal niet langer in uw weg staat. Tijdens of na uw bedrijfsverhuizing ruimen we alles op dat u niet nodig hebt op uw nieuwe locatie.

  • Professionele papiervernietiging met vernietigingscertificaat
  • Transport naar containerpark
  • Opslag mogelijk in ons verwarmd magazijn

Overweegt u toch om uw bedrijfsverhuizing zelf te organiseren?

Vraag ons om een vrijblijvende offerte als u beide opties wil vergelijken. Contacteer ons ook voor meer advies of voor de huur van gespecialiseerd verhuismateriaal.

Neem contact op