5 redenen om als bedrijf te verhuizen

Door Kurt Van Synghel op 05 feb 2016

Elke ondernemer overweegt op een gegeven moment om te verhuizen, al is het maar om zijn activiteiten uit te breiden. Bedrijven citeren vaak 5 belangrijke redenen om te verhuizen. Arbeidskrachten vinden, nieuwe markten bereiken, de noodzaak om de faciliteiten of apparatuur te upgraden, de kosten verlagen en de levenskwaliteit.

Een belangrijke reden voor verhuizingen is nood aan geschikte arbeidskrachten. Voor bedrijven die gespecialiseerde technische medewerkers zoeken, kan het de moeite waard zijn om te verhuizen naar een regio waar men die medewerkers gemakkelijker vindt. De meeste bedrijven starten in een kleine faciliteit, zoals bv. de garage van de oprichter om daarna te verhuizen naar een groter gebouw in dezelfde regio.

Kost speelt een rol bij een bedrijfsverhuis

Bedrijven zijn vaak gedwongen om een ​​compromis te vinden tussen een locatie dichtbij de afzetmarkt en te kiezen voor de laagste kosten. Grote bedrijven verhuizen soms omwille van economische ontwikkelingen maar kijken ook steeds meer naar recreatieve mogelijkheden, onderwijs faciliteiten, criminaliteit, klimaat en andere factoren. Dat kan een reden zijn waarom sommige verslechterende binnensteden bedrijven verliezen.

Risico’s bij verhuizen

Elke verhuizing brengt risico’s met zich mee maar kan ook in uw voordeel spelen. Als een bedrijf bv. verhuist van een locatie die slecht bereikbaar is naar een nieuwe locatie nabij betere invalswegen voor het verkeer. Maar er zijn geen garanties bij een verhuizing, en er kunnen veel dingen mis gaan. Daarom is een goede voorbereiding een noodzaak.

Uitbreiden zonder te verplaatsen

Verhuizen is een manier om ruimte te krijgen om zich uit te breiden. U hoeft niet altijd naar een andere locatie te verhuizen. Een aangrenzende ruimte is waarschijnlijk de meest handige en goedkope manier om ruimte toe te voegen voor meer medewerkers en apparatuur. Uw werkonderbreking is minimaal en uw klanten hebben geen moeite om het bedrijf terug te vinden.
De verhuis zelf

Hoewel de beslissing om te verhuizen geen gemakkelijke stap is om te nemen, is dat nog niets vergeleken met de daadwerkelijke verhuizing. Dat begint meestal met het uitschrijven van een gedetailleerd draaiboek.

U zult nauwkeurige en volledige informatie over de nieuwe locatie nodig hebben voordat u kunt starten met de verhuis. Daarnaast is het belangrijk om te beslissen welke apparatuur, meubilair, documenten en andere items er verhuisd moeten worden.

Als er eenmaal is besloten waar, wanneer, wat en wie zal verhuizen, moet er iemand toegewezen worden die verantwoordelijk is voor de verhuizing. Vervaet Verhuis zorgt ervoor dat u zo snel en efficiënt mogelijk uw verhuisproject kunt realiseren.