15 jaar geleden namen we verhuisbedrijf Dirk Vervaet over

Door Kurt Van Synghel op 10 jun 2018

Op 11 juni 2003, nam Vervaet Logistics het verhuisbedrijf Dirk Vervaet over. Samen werden we Vervaet Verhuis.

Commercieel Directeur Kurt Van Synghel vertelt hoe we de afgelopen 15 jaar evolueerden: “Ons verhaal kan je perfect aflezen aan de hand van onze verhuisdozen. Dat viel me op toen ik laatst nog de foto’s van oude verhuisdozen naast elkaar legde.”

Meer dan 125 jaar oud

Het familiebedrijf ‘Dirk Vervaet’ is al sinds 1890 actief in de verhuissector in en rond Gent en had in 2003 een 8-tal verhuizers in dienst. Het bedrijf ging daarna op in Vervaet Logistics en blijft op die manier de familienaam dragen.

Kurt Van Synghel: “Op de verhuisdozen van ‘Dirk Vervaet’ stond de oprichtingsdatum trots te blinken. We blijven de naam ‘Vervaet’ trouw en zetten de meer dan 125 jaar oude traditie graag verder, al kijken we uiteraard naar de toekomst.”

Totaalaanpak

Vervaet Logistics was aanvankelijk een verhuisbedrijf dat ook logistieke services aanbood.

Kurt Van Synghel: “Als Vervaet Verhuis verschoof onze corebusiness steeds meer van logistiek naar een complete verhuisservice. Daar is transport natuurlijk een onderdeel van maar we doen veel meer dan materiaal van punt a naar punt b brengen. We namen afscheid van de ‘logistics’ in onze naam en focussen ons op bedrijfsverhuis.”

Groei naar 35 medewerkers en een nieuw gebouw

Kurt Van Synghel: “Om een totaalaanbod te kunnen aanbieden, hadden we nood aan verhuizers die meer te bieden hebben dan spierballen alleen. We namen chauffeurs, IT-medewerkers en verhuizers in dienst. De afgelopen 15 jaar groeiden we van 8 naar 35 medewerkers.”

In 2015 verhuisden we in Aalter naar nieuwe gebouwen met een verwarmd magazijn van 2.700 vierkante meter groot. In dat magazijn stockeren we tijdelijk materiaal van klanten. Alweer een voorbeeld van wat onze totaalservice inhoudt.

De toekomst is duurzaam

Vervaet Verhuis blijft groeien en zet sterk in op veiligheid en duurzaamheid. Zo zijn we als enige verhuisfirma in België VCA**-gecertificeerd en ISO 9001 - ISO 14001 gekeurd en namen we recent nog Kodibox over.

Kurt Van Synghel: “We willen voor alles een duurzame oplossing vinden om onze klanten van a tot z te ontzorgen.”

Lees meer over de overname van Kodibox